Aktiviteter

 

En typisk dag på Annebergs Gård inleds med hundpromenad efter frukosten. Därefter är arbetsdagen uppdelad i förmiddags och eftermiddagspass som fylls med arbetsuppgifter utifrån förmåga, intresse och årstid.

Att jobba på en lantgård innebär att sysslorna varierar mellan årstider och väder. Vi som jobbar på Annebergs Gård följer med i växlingarna och året kan bjuda på allt mellan snöskottning till bärplockning. Trots att arbetsuppgifterna varierar har vi några huvudområden som vi alltid jobbar med.

Här följer några av alla våra arbetsområden. Vill ni se bilder kika på fliken “En vanlig dag på gården”.

  • Snickeri & Vedhantering

Vi bygger olika saker som behövs på gården och vissa saker till försäljning. Vi hugger tändved, sågar, klyver och packar ved i säckar som vi sedan säljer.

  • Djurskötsel

Vi matar och vårdar gårdens höns, hästar, katter, hundar, getter och kaniner.

  • Sy-stuga & Klädsortering

Vi syr, stickar virkar, flätar och väver. Vi gör bland annat mattor mössor, kuddar, väskor, gardiner m.m. Vi samlar även in kläder som tvättas, stryks och sorteras för att sedan köras vidare till en Secondhand-butik i Hillerstorp.

  • Odling & Trädgård

Vi följer processen från att så ett frö till mat på bordet. På vintern gör vi exempelvis papperskrukor. På våren försår vi olika grödor. På sommarn sköter vi om både trädgård och odlingar. Till hösten har vi fullt upp med att skörda, sylta och safta samt kratta löv och se över trädgården inför vintern.

  • Återvinning & Återanvändning

Veckovis åker vi med återvinning till Hånger och Stomsjö med de saker vi inte hittar någon ny användning för. Vi samlar in trasiga diskmaskiner m.m som skruvas isär och sorteras. Vi samlar även in värmeljus och sorterar aluminium samt  järn för återvinning, stearinet återanvänder vi och gör bland annat  braständare av.

  • Hushåll & Matlagning

Vi lagar mat, dukar, tvättar, städar och gör andra sysslor som hör till hushållet.

  • Gymverkstan

I Gymverkstan finns motionscyklar, roddmaskin, crosstrainer m.m. Här har vi även musikstund varje vecka.